Reserveren033 277 27 59

Marktstraat 23 · 3925 JP · Scherpenzeel

Kerst 2020

Zie hieronder het viergangen kerstdiner, voorgerechten om af te halen, bijgerechten om af te halen, gourmet-/ steengrillschotel, koude schotels, brunch/late breakfast & high beer en high wine.

Viergangen kerstdiner

(afhalen van 13.00 tot 17.30 uur)

Inclusief breekbroodje met kruidenboter ( 1 broodje per 2 personen, broodje zelf afbakken in de oven)
Soepen en hoofdgerechten kunnen thuis eenvoudig worden opgewarmd

Voorgerecht, keuze uit:

  • Rundercarpaccio met honing mosterdressing, oude kaas en pijnboompitjes
  • Bonbon van gerookte zalm met vulling van frisse zalmtartaar, op bedje van rucola
  • Geitenkaas met salade, crumble van geitenkaas, serranoham en rode biet (kan vegetarisch)
  • Wild trio van hertenham, reepaté met pruim en gerookte ganzenborst, met cranberrycompote

***

Tussengerecht, keuze uit:

  • Runderbouillon met garnituur van rundvlees, paddestoeltjes en verse tuinkruiden
  • Romige tomatensoep met garnituur van prei en kipfilet
  • (beide soepen eenvoudig zelf opwarmen)

***

Hoofdgerecht, keuze uit:

  • Wildstoofpotje van hert, haas en wildzwijn met puree van verse aardappel en verse rode kool
  • Langzaam gegaarde rundersukade met puree van verse aardappel, kruidenjus en verse rode kool
  • Kalkoenfilet omwikkeld met een laagje spek en een vulling van cranberry en paddenstoelen, met saus van
    rode port en cranberry, aardappelgratin en witlofrolletjes
  • Varkenshaas bedekt met brie en champignonroomsaus, met aardappelgratin en witlofrolletjes
  • Gebakken zalmfilet met een spiesje van gamba’s met dille roomsaus, aardappelgratin en willofrolletjes
  • Paddestoelenrisotto met een loempia van geitenkaas, truffelolie en pomodori secco
    (de hoofdgerechten zijn eenvoudig zelf op te warmen in de oven)

***

Petit Grand Dessert van witte chocolademousse met bastognekoek, tiramisu met vanillesaus
en mon chou taartje

€ 34,75 p.p.


Voorgerechten om af te halen

(afhalen van 13.00 tot 19.00 uur)

Thuis een heerlijke rollade, kalkoen of een ander gerecht in gedachten, maar geen zin om een voorgerecht te
maken? Haal de voorgerechten dan af! We presenteren de gerechten op mooie bordjes van 20×20 cm.
waardoor je de gerechten zo op tafel kunt zetten.

  • Rundercarpaccio met honing mosterdressing, oude kaas en pijnboompitjes € 7,50
  • Dun gesneden gerookte runder ribeye, groene salade met paddestoelen € 7,50
    en groene kruidendressing
  • Zalmbonbon met vulling van frisse zalmtartaar met citroenmayonaise € 7,50
  • Geitenkaas op salade met crumble van geitenkaas, stukjes biet en € 7,50
    serranoham (kan vegetarisch)
  • Vistrio van kleine zalmbonbon, gerookte paling en kleine garnalencocktail € 9,50
  • Trio van wild: gerookte hertenham, reepaté met pruim en gerookte ganzenborst € 9,50
    met cranberrycompote
  • Garnalencocktail met een lik cocktailsaus € 9,50
  • Gambastaartjes in knoflookolie (in alu-schaaltje om eenvoudig in oven op
    te warmen. Bordje wordt meegeleverd) € 9,50

Bijgerechten om af te halen

  • Breekbroodje om zelf af te bakken € 2,25
  • Bakje kruidenboter (ca. 150 gr.) € 4,00
  • Bakje stoofpeertjes (4 st.) € 3,75
  • Rode wijnsaus, stroganoffsaus of champignon roomsaus (0,25l.) € 3,00

Warme hoofdgerechten om af te halen

(afhalen van 17.00 tot 19.00 uur)

  • Wildstoofpotje van hert, haas en wildzwijn met puree van verse aardappel en verse rode kool € 16,00
  • Langzaam gegaarde rundersukade met puree van verse aardappel, kruidenjus en verse rode kool € 16,00
  • Kalkoenfilet omwikkeld met een laagje spek en een vulling van cranberry en paddenstoelen, met saus van rode port en cranberry, aardappelgratin en witlofrolletjes € 16,00
  • Spareribs, normaal gekruid of pittig gekruid met koude sausjes en frites € 16,00
  • Varkenshaas bedekt met brie en champignonroomsaus, met aardappelgratin en witlofrolletjes € 16,00
  • Gebakken zalmfilet met een spiesje van gamba’s met dille roomsaus, aardappelgratin en willofrolletjes € 16,00
  • Paddestoelenrisotto met een loempia van geitenkaas, truffelolie en pomodori € 16,00

Gourmet- / Steengrillschotel

(afhalen van 13.00 tot 19.00 uur)

Gezellig samen bakken op de gourmet, steengrill of steenplaat? We hebben voor u een mooie schotel
samengesteld van vers vlees en verse vis. De schotel is voor circa 3 a 4 personen

Inhoud schotel:

  • Hertenbiefstuk Gemarineerde kippendijtjes
  • Runderbiefstuk Gemarineerde gambastaartjes
  • Angusburgertjes Verse zalmfilet
  • Burgertjes met cheddar en jalapenopepertjes

Compleet met 2 breekbroodjes (zelf afbakken), champignonsaus, rode wijnsaus, knoflooksaus en kruidenboter

€ 23,50 per schotel

Koude schotels

(afhalen van 13.00 tot 17.30 uur)

  • Huzarensalade original (vanaf 2 personen) € 4,75 p.p.
  • van rundvlees, gegarneerd met gekookte eitjes, rollade, boerenham en rosbief

  • Huzarensalade luxe (vanaf 2 personen) € 6,50 p.p.
  • van rundvlees, luxe gegarneerd met gekookte eitjes, gevulde eitjes, rosbief, rollade, gerookte ham, gerookte
    entrecote en paté en rauwkostgarnituren

  • Zalmsalade original (vanaf 2 personen) € 6,00 p.p.
  • met garnituur van gerookte zalm, gerookte makreel, stukjes haring en roze garnalen

  • Zalmsalade luxe (vanaf 2 personen) € 8,00 p.p.
  • met garnituur van gerookte zalm, gerookte forel, stukjes haring, gerookte makreel,
    Hollandse garnalen en gerookte paling

  • Rundercarpaccio (per schaal 55 cm.) € 19,75
  • met honing mosterddressing, oude kaas en pijnboompitjes. Per schaal voor 3 a 4 personen

  • Geitenkaas salade (vanaf 2 personen) € 4,75 p.p.
  • rauwkostsalade met onder meer stukjes geitenkaas, crumble van geitenkaas, stukjes biet en serranoham.
    Kan uiteraard vegetarisch

  • Borrelbord (per bord a 2 personen) € 22,50 per 2 personen
  • wrapjes met een vulling van rundercarpaccio, wrapjes met vulling van gerookte makreel en stukjes biet,
    kleine zalmbonbons met vulling van zalmtartaar, serranoham met geitenkaascrumble, reepaté met pruim,
    wildzwijnsham, gerookte worst met jalapeno en cheddar. Inclusief een zelf af te bakken broodje met
    kruidenboter


Brunch / Late Breakfast

(afhalen van 11.00 tot 13.00 uur)

Thuis lekker brunchen (of laat ontbijten) met een lekker brunch arrangement.
Pakket is per 2 personen. Af te halen op 1 e en 2 e kerstdag tussen 11.00 en 13.00 uur.

  • 10 vers afgebakken broodjes: petit pains en kleine croissants
  • afgebakken breekbroodje
  • Kerststol
  • Roomboter
  • Beleg: brie, rosbief, filet américain, gerookte ham, paté
  • Om te delen een bordje surf en turf van rundercarpaccio en gerookte zalm
  • Om zelf eenvoudig op te warmen in de oven: boerenomelet, pulled pork met cranberry
  • Flesje appelsap van 100% appel

Kosten:
€ 23,50 p.p.

Optioneel: fles Cava Semi Secco 0,75l € 12,50


High Beer en High Wine

(afhalen van 13.00 tot 17.30 uur)

Lekkere wijn/bier-spijscombinaties.

Trio van vis

Kleine zalmbonbon van gerookte zalm met een vulling van frisse zalmtartaar,
gerookte palingfilet en een kleine garnalencocktail

Bier: Seefbier
Het ouderwetse ongefilterde blonde streekbier van Antwerpen, met de roots in de 16 e eeuw. Fris, romig en
kruidig door het gebruik van Belgische hop en diverse moutsoorten
(Antwerpse Brouw Compagnie, Antwerpen BE, alc. 6,5%)
Wijn: Chenin Blanc, Springbok, Zuid Afrika
Vriendelijke droge witte wijn met aroma’s van wit fruit en een frisse, milde smaak.

***

Kerstkalkoenfilet

Zelf eenvoudig op te warmen in de oven. Filet omwikkeld met een laagje spek en een vulling
van cranberry en paddenstoelen, met saus van rode port en cranberry

Bier: Texels Skuumkoppe
Dunkel-weizen van Texel. Zowel wat fruitig als kruidig en romig
(Texelse Brouwerij, Oudeschild NL, alc. 6,0%)
Wijn: Merlot, Eclat Camille, Frankrijk
Een fruitige en volle rode wijn. De geur doet denken aan zwarte bessen. Intense smaak met aangenaam zachte tannines

***

Sukade van Black Angus

Zelf eenvoudig op te warmen in de oven. Langzaam gegaarde rundersukade, die hierna licht is
aan gebakken. Geserveerd met kruidenjus en puree van verse aardappel

Bier: Westmalle Dubbel
Roodbruine trappist.Rijke smaak van karamel, donkere mout en zelfs rijpe banaan
(Westmalle Abdij/Brouwerij, Westmalle BE, alc. 7,0%)
Wijn: Shiraz-Cabernet Sauvignon, Springbok, Zuid Afrika
Een volle, rijke, donkerrode wijn met aroma’s van bramen en kersen. Zacht en mild in de afdronk

***

Huisgemaakte chocolademousse met garnituur van bastognekoek.

Huisgemaakte mousse met een topping van bastognekoek

Bier: Straffe Hendrik Quadrupel
Kruidig en geroosterd aroma. De wat stroperige afdronk heeft wat smaak van kastanje, anijs en fruit
(Brouwerij De Halve Maan, Brugge BE, alc. 11,0%)
Wijn: Geen wijn maar likeur: Baileys
Romige likeur. Gekoeld het lekkerst, eventueel i.c.m. een kopje koffie of espresso

De kosten van dit arrangement bedragen € 29,50 per persoon