Reserveren033 277 27 59

Marktstraat 23 · 3925 JP · Scherpenzeel

Uitbreiding bierkaart

Tijdens het onlangs doornemen van onze uitgebreide bierkaart, kwamen we tot de toch wel schokkende ontdekking dat er een belangrijk soort bier ontbrak in het assortiment, namelijk bier uit de categorie ‘Trappist’.

Een trappistbier kenmerkt zich door het feit dat het nog steeds binnen een abdij wordt gebrouwen, onder toeziend oog van een monnik (of door een monnik). Bovendien dienen de opbrengsten van de verkoop van het bier louter te worden gebruikt voor het levensonderhoud van de bewoners van de abdij en het onderhoud van hun gemeenschap. Eventuele financiƫle overschotten dienen te worden ingezet voor sociale doeleinden.

Een variant op het trappistenbier is het ‘abdijbier’. Echter wordt dit bier niet meer binnen een abdij gebrouwen maar -veelal wel volgens de originele receptuur- in een fabriek onder licentie.

Binnen de “Abdij der Trappisten Westmalle” worden nog steeds twee hele mooie trappist-bieren gebrouwen: de Westmalle Dubbel en Westmalle Tripel. Deze zijn per heden aan het assortiment toegevoegd. Voor een omschrijving van de bieren verwijzen we je graag naar de bierkaart elders op onze site. Een bezoek aan de website van Westmalle (www.trappistwestmalle.be) is zeer zeker ook de moeite waard!!